У Глухові вшанували легендарного воїна

11.01.2022

Коли у п’яти новостворених районах області відзначали 83-ю річницю утворення Сумської області, то в Глухові, крім того, вшанували легендарного воїна – Миколу Івановича Жужому, удостоєного найвищих нагород трьох держав (двох уже неіснуючих): Героя Радянського Союзу, кавалера Срібної Зірки США та Народного Героя Югославії. Саме 10 січня минуло 100 років від дня народження цієї мужньої і водночас скромної і порядної людини, почесного громадянина м. Глухів і Почесного громадянина м. Черкас…

Вшанування проходило в різних місцях м. Глухова: біля пам’ятника м. І. Жужомі, в районному будинку культури, військкоматі, у ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою КЗ Сумської облради, де функціонує музей, присвячений Герою та в інших закладах.

У цей час у районному будинку культури розпочався шаховий турнір, організований до 100-річчя від дня народження М. І. Жужоми ветеранами шахів міста, а біля військкомату на галереї героїв відбулось поновлення портрету М. І. Жужоми вже з трьома зірками. Досі це була фотографія з однією зіркою Героя Радянського Союзу.

kourier.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: