“Очікували делікатеси”: На Сумщині батьки піддали нищівній критиці нове меню для школярів

11.01.2022

В одному із пабліків Шостки “почубилися” бітьки школярів через нове шкільне меню, яке за словами їх дітей, стало “ніяким та несмачним”.

Школи Сумщини переходять на нові норми шкільного харчування. Постанова кабінету міністрів “Про затвердження норм харчування в закладах освіти” остаточно набула чинності з 1 січня. Нове меню деякі заклади почали вводити ще торік, тепер воно стало обов’язковим.

Та схоже, що такі нововведення як обмежена кількість солі, цукру й жирів та інше, не прийшлися по душі дітям.

Юлія Безрукова написала, що думала, що дочку нагодують делікатесами, а по факту вона отримала “ніяку гречку з несмачною котлетою”.

Під дописом шосткинки розгорілася справжня дискусія.Хтось підтримав жінку та заявив, що не годуватиме своїх дітей у школі, а хтось навпаки став на захист, зазначивши, що для того, щоб прийняти здорове харчування, дітям потрібен час. Були 1 інші варінти – шосткинці піддали сумніву професійні навички поварів.

У будь-якому випадку їсти чи не їсти – мають вирішувати самі школярі з їх батьками…

Як повідомляли раніше, з 1 січня вартість сніданків у школах зросли втричі, у садочках триразове харчування – більше, ніж у половину. Причина – нові норми харчування, які затвердили у Кабміні в березні цього року. З міського бюджету оплачуватимуть 25% вартості, решту – батьки. На місяць для них це – до 400 грн, якщо дитина вчиться у школі

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: