На Сумщині найбільше порушень карантину зафіксували на ринках

12.01.2022

У Сумській облдержадміністрації обговорили здійснення контролю за дотриманням карантинних обмежень на Сумщині.

За словами заступника начальника Головного управління Національної поліції в Сумській області Миколи Худенка, представниками Нацполіції здійснюються рейдові перевірки з метою контролю за дотриманням протиепідемічних заходів на території області. Так, щодобово працює 36 рейдових груп, до складу яких входять правоохоронці.

З початку року проведено 5721 перевірку суб’єктів господарювання. Зокрема проінспектовано 902 одиниці пасажирського і громадського транспорту, 57 торгово-розважальних центрів, 62 інших розважальних центрів та кінотеатрів, 688 закладів громадського харчування, 38 спортивних залів, фітнес-центрів та басейнів тощо. Загальна кількість складених матеріалів: 35 протоколів та 175 постанов.

Як наголосив начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області Віталій Моісеєнко, наразі фахівці Держпродспоживслужби здійснили 1068 перевірок суб’єктів підприємницької діяльності. Загальний відсоток виявлених порушень становить 15,2%. Питому вагу серед них займають порушення на ринках – 36,3%, в перукарнях – 18,7%, а також на об’єктах побутового обслуговування.

Посадовець наголосив, що перевірки будуть продовжуватися. Разом з тим, за наявності інформації громадяни також можуть повідомляти до Держпродспоживслужби про факти порушень протиепідемічних та карантинних вимог.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: