На Сумщині починається масштабна кампанія із введення бустерної дози

14.01.2022

Заступник голови облдержадміністрації Олена Бойко провела нараду з керівниками лікарняних закладів, що надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну інфекцію.

В умовах «помаранчевої» зони на Сумщині починається масштабна кампанія із введення бустерної дози. Це додатковий захист від COVID-19. Бустерна доза забезпечує додатковий імунітет громадян у боротьбі з коронавірусною хворобою.

«Люди мають володіти всією інформацією щодо важливості бустерної дозивв: коли і кому потрібно її вводити, якою вакциною, де можна її отримати тощо», – наголосила посадовець.

Олена Бойко зазначила, що сімейні лікарі, центри вакцинації мають всі відомості, щоб проаналізувати перелік пацієнтів, у котрих уже сплив щонайменше шестимісячний термін із моменту введення останньої дози вакцини і запрошувати їх на бустерну дозу.

Так, основною метою вакцинації проти COVID-19 залишається попередження тяжкого перебігу хвороби, особливо серед груп ризику, та збереження життів, а також захист системи охорони здоров’я від перенавантаження. Саме тому критично важливо, щоб якомога більше громадян, а особливо літніх людей, людей із серйозними супутніми хворобами та медичних працівників пройшли вакцинацію проти COVID-19.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: