Конотопська «До-мі-соль-ка» заспіває в Національній філармонії України

14.01.2022

Зразковий вокальний колектив «До-Мі-Соль-ка» взяв участь у авторському проєкті відомого українського композитора Євгена Петриченка «Коляда-Триб’ют».

Унікальний проєкт, який об’єднав більше 20 країн та більше 100000 людей онлайн, прозвучить наживо 16 січня в Національній філармонії України (м.Київ).

На сцені філармонії дитячий колектив з міста Конотоп заспіває щедрівку «Сів Сус Христос вечеряти» під акомпанемент Ансамбля класичної музики імені Бориса Лятошинського Національного будинку органної та камерної музики України.

Разом із “До-Мі-Соль-кою” щедрівки та колядки виконають артисти Illaria, Анжеліка Рудницька, Іванна Пліш, Роман Меліш, Оксана Нікітюк, ManSound та колективи з різних куточків України.

Звучатимуть чотирнадцять маловідомих колядок та щедрівок зі сходу України в сучасному аранжуванні. Їх зібрала та записала фольклористка Олена Тюрикова, а композитор Євген Петриченко нещодавно створив кавер-версії цих пісень.

Записи унікальної коляди, у виконанні обраних аматорських колективів та 14 зірок української естради, на різдвяні свята транслювалися на інтеренет-ресурсах та радіостанціях України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: