Олександр Стрельченко: До нас дослухалися і повернули державне регулювання цін на товари першої необхідності

14.01.2022

«Наша політична сила, ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ, декілька років поспіль зверталася до влади з вимогою повернути державне регулювання цін на товари першої необхідності. Останнє звернення, яке підтримали депутати Сумської обласної ради, ми направили до вищого керівництва країни у жовтні 2021 року. І нарешті до нас дослухалися: 12 січня постановою Кабінету Міністрів України запроваджено граничний рівень торговельної надбавки не вище 10% на деякі харчові продукти», – говорить голова Сумської регіональної організації ОП-ЗЖ Олександр Стрельченко.

За останній час ціни в Україні на продукти вже перевищили європейські. За підсумками 2021 року споживчий кошик виріс на 10%. Хліб взагалі здорожчав на 16%, цукор – на 61%, яйця – на 47%.

У своєму зверненні опозиціонери наголошували на неконтрольованому зростанні цін, аби хоч під час пандемії люди мали змогу не відмовляти собі купити найнеобхідніше. Бо доходить до того, що населення починає економити на хлібові.

Відтепер під час дії карантину заборонено встановлювати торговельну націнку на хліб житньо-пшеничний, батон, крупу гречану, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого ґатунку, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку), молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), олію соняшникову, яйця курячі категорії С1, птицю (тушку курячу), масло вершкове з жирністю 72,5%.

«Це наша маленька перемога, – вважає Олександр Стрельченко, – хоча цей крок явно запізнився і не охоплює весь перелік соціально значущих продуктів, товарів та послуг».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: