Православні сумчани відзначили новоліття за старим стилем

14.01.2022

14 січня, на свято Обрізання Господнього та день пам’яті святителя Василія Великого, архієпископа Кесарії Кападокійської, а також Новоліття за старим календарним стилем, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми відбулися архієрейські богослужіння. Митрополит Сумський і Охтирський Євлогій напередодні очолив всенічне бдіння, а у день свята – Божественну літургію святителя Василія Великого.

Після читання Святого Євангелія Його Високопреосвященство виголосив проповідь про життя та подвижництво святителя Василія у складні для Церкви Христової часи гонінь з боку державної влади, прихильної до аріанської єресі.

Традиційно в цей день був звершений молебень з акафістом святителю Василію Великому, а за Літургією були піднесені молитви на благословення нового року, за мир в Україні, про позбавлення від згубної хвороби коронавірусу та за лікарів, що борються з пандемією.

Після запричастного вірша архієрейський хор виконав різдвяні колядки. А після закінчення богослужіння колядку виконав хор протодияконів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: