Влада Сум не хоче купувати Сумський експертно-технічний центр Держпраці

14.01.2022

Про це повідомляється у відповіді Сумського міського голови Олександра Лисенка на звернення громадського діяча Володимира Ведмедєва, який звернувся з пропозицією придбати центр з огляду на його прибутковість та важливе значення для Сумської громади.

“Раніше ці установи повинні були перебувати виключно у державній власності. Проте згідно з Наказом № 507 Міністерства соціальної політики України від 12.04.2018 виконувати експертизу у сфері охорони праці та безпеки промислового виробництва можуть підприємства незалежно від форми власності, а самі підприємства не є стратегічно важливими для держави.

Таким чином, дії держави спрямовані не лише на пошук ефективного власника, який у ході торгів запропонує найвищу ціну, та сприяння розвитку підприємництва у регіонах, а й на залучення додаткових інвестицій у безпеку виробництва, а також забезпечення сучасних умов сервісу та послуг усіх категорій громадян, заради яких ця реформа і реалізується. Враховуючи вищевикладене придбання зазначеного державного майна до комунальної власності не вбачається доцільним”, – відповів Олександр Лисенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: