Суд скасував наказ директора сумської школи, який усунув від роботи неприщеплену жінку

14.01.2022

Сьогодні, 14 січня, Зарічний районний суд визнав протиправним та скасував наказ директора школи №11 про усунення від роботи помічника вихователя через відсутність у неї профілактичного щеплення від COVID-19.

Суд також стягнув на користь жінки середній заробіток за час вимушеного прогулу з 8 листопада 2021 року по 14 січня 2022 року в сумі майже 13,5 тисяч гривень та 2 тисяч гривень моральної шкоди.

Судом оголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Позивачка працює помічником вихователя у Сумській початковій школі №11 з 2016 року. Розгляд справи тривав без неї. За словами її адвоката – вона не братиме участь у судовому засіданні через стан здоров’я.

За словами директорки школи Тетяни Борисенко, жінка вагітна, і вони пропонували їй оформити дні відпустки, аби не було відсторонення, але жінка не схотіла і сказала, що їй краще відсторонення, бо так зможе відпочити й побути вдома зі старшою дитиною. Про позов до суду в школі не знали.

У сторін є 10 днів на апеляцію. Адвокат позивачки Сергій Турчин сказав, їх рішення задовольняє, а чи подаватимуть апеляцію у школі, вирішуватимуть після проголошення повного тексту рішення, сказав їх представник відповідача Кучменко Сергій.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: