Знайшлися родичі жінки, яка потрапила під потяг на Сумщині

15.01.2022

Минулого тижня, 4 січня, прес-служба поліції Сумської області повідомила про інцидент на залізничних коліях – на станції «Кролевець» жінка похилого віку потрапила під товарний поїзд. На щастя, потерпіла залишилася живою і була госпіталізована до Шосткинської ЦРЛ.

За інформацією правоохоронців, 3 січня (близько 11.30) на 102 надійшло повідомлення від чергового залізничного вокзалу, що неподалік станції «Кролевець» вантажний потяг когось збив. На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції, рятувальники та бригада екстреної медичної допомоги. Як було встановлено, постраждала жінка йшла між залізничними коліями та побачила, що назустріч їй рухається поїзд. Відійшовши вбік, вона потрапила під вантажний склад, що йшов у попутному напрямку. Пенсіонерка отримала тілесні ушкодження та була доставлена ​​бригадою швидкої до медустанови.

Як з’ясувалося, травмовану пацієнтку поклали у реанімацію, провели обстеження, зокрема – комп’ютерну томографію. За словами головного лікаря Шосткинської ЦРЛ Олега Штогріна, літня жінка була дезорієнтована у часі та просторі. Поступила з черепно-мозковою травмою та забоями тулуба. При собі документів у неї не було. Перед святами її відшукала онука, яка й упізнала у невідомій постраждалій бабусю.

– Нашій пацієнтці, як виявилося, уже 83 роки, – розповів Олег Штогрін. – Під час обстеження ми не знайшли жодних серйозних ушкоджень. Можливо, це лихо з нею і сталося через її вік і стан. А травма, коли жінка впала, могла лише загострити. Але гематом та крововиливів виявлено не було. На сьогодні стан пацієнтки стабілізувався і ми плануємо її перевести з реанімації до загального стаціонарного відділення. Швидше за все – у неврологію. Якщо все нормально, то ще день-два – і відправимо додому до Кролевця на долікування. Хворий молодого віку з такою травмою вже давно був би виписаний із стаціонару. Витрата медикаментів на цю пацієнтку невелика, лікарня справляється. З Кролевця вже дзвонили – знайшлися родичі за вихідні. Головне, що жінка не самотня і є близькі люди, які зможуть забезпечити догляд за нею.

У поліції за цим фактом порушено кримінальне провадження. Відомості внесено до ЄРДР за ознаками ч. 2 ст. 276 КК України (порушення правил безпеки руху чи експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту).

Поліція ще раз нагадала всім, що ходити залізничними коліями та наближатися до них на відстань менше п’яти метрів заборонено! Адже машиніст локомотива не може одразу зупинити поїзд та попередити наїзд. Пам’ятайте, що така помилка може коштувати життя!

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: