У ніч Старого Нового року на Сумщині горіло дві хати

15.01.2022

У ніч із 13 на 14 січня виникло дві пожежі – у Нових Вирках та Ворожбі. Причина загоряння – коротке замикання електромережі. На щастя обійшлося тільки матеріальними збитками.

Як повідомили фахівці Сумського районного управління ГУ ДСНС у Сумській області, 13 січня, орієнтовно о 23.40, виникла пожежа в в одному з житлових будинків у Нових Вирках. Власник виявив пожежу о 23.50, але від хвилювання спочатку переплутав номери екстрених служб і помилково зателефонував на номер 103. А вже черговий швидкої допомоги сповістив рятувальників про тривожний дзвінок із Нових Вирків.

На пожежу виїжджали рятувальники 1 АЦ ДПРЧ-6 (м. Білопілля Сумського району) 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Сумській області та ДПРП-30 (м. Ворожба). Ліквідувати її вдалося аж о 4.40 ранку 14 січня. Дерев’яний будинок згорів повністю… Причина загоряння – коротке замикання.

Тієї ж ночі через коротке замикання електромережі загорівся житловий будинок у Ворожбі, по вулиці Садовій. На момент виникнення пожежі власника вдома не було, коли ж він повернувся, побачив загоряння.

Виявивши пожежу о першій годині ночі, господар кілька хвилин намагався впоратися з нею самотужки, та після декількох невдалих спроб, усвідомив, що без допомоги рятувальників не обійтися, і о 1.08 зателефонував на 101.

На виклик виїжджало два автомобіля ДПРЧ-6 м. Білопілля. Ліквідувати пожежу вдалося о 3.39. Вогонь пошкодив побутові прилади, особисті речі, перекриття, облицювання стін, речі домашнього вжитку.

bilopillia.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: