Як у Сумах працює опікунська рада?

17.01.2022

За інформацією департаменту соцзахисту Сумської ТГ, у 2021 році опікунська рада провела 11 засідань і розглянула 56 заяв, що стосуються питань опіки та піклування над повнолітніми недієздатними особами, у тому числі скарг на дії опікунів, укладання угод з нерухомим майном тощо.

Представники органу опіки та піклування були залучені до 97 судових засідань. Як наслідок, над 27 особами встановлено опіку, надано 14 дозволів на укладання угод із нерухомим майном недієздатних для покращення житлово-побутових умов та захисту майнових прав підопічних.

Реєстр недієздатних повнолітніх осіб, до якого внесено відомості про 429 осіб, оновлюється та підтримується в актуальному стані, оновлення також вносяться до Централізованого банку даних із проблем інвалідності. Проведено 442 обстеження житлово-побутових умов проживання недієздатних осіб, 753 громадянам надано методичну допомогу, видано 43 посвідчення опікуна. На сьогодні опрацьовано питання надання звітів щодо виконання опікунських обов’язків за 2021 рік із 258 опікунами.

На підставі проведеної роботи внесено пропозиції щодо надання підтримки у рамках програми «Милосердя». Отже, за кошти бюджету громади 5 опікунів, у яких під опікою перебувають двоє повнолітніх недієздатних осіб, отримали одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 17 690 грн (по 2994 грн на сім’ю).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: