Шосткинці висловилися щодо нового меню в дитсадках та школах

17.01.2022

В Україні тривають дискусії серед батьків учнів та працівників галузі освіти щодо доцільності впровадження у дитсадках та школах нового меню за рецептами відомого кулінарного експерта та ресторатора Євгена Клопотенка.

Саме він, згідно нових вимог і змін у нормах харчування, розробив страви для українських закладів освіти. Це меню з дотриманням норм здорового харчування, що передбачає збільшення кількості молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, бобових та круп. І зменшення хлібо-булочних, мучних виробів, солі та цукру.

На сайті Шостка.INFO протягом минулого тижня пройшло опитування, у рамках якого шосткинці поділилися, чи підтримують нововвведення щодо змін у харчуванні в закладах освіти.

У опитуванні взяли участь 1211 чоловік.

Найбільше – 294 учасники, або 24% від усіх, що проголосували, впевнені, що місцеві кухарі не вміють готувати за новим меню, і буде тільки дорожче. Ще 9 % (112 голосів) теж проти нововведень у меню: кажуть, що стало занадто мало солі, діти такого не їдять.

6% (68 голосів) квказали, що дають дітям готові сніданки чи бутерброди з дому. Ще 1% (14 учасників) заявляють, що їх діти нічого не їдять, окрім чіпсів та ковбаси.

6% (71 учасник) взагалі не знають, хто такий Клопотенко.

14% (196 голосів) підтримують нове меню, і готові навіть платити більше, аби харчування дітей було здоровим. Ще 11% (129) готові платити за харчуваня дітей дорожче, аби воно було смачним та здоровим, і не важливо, за яким меню.

1 % (9 голосів) запропонували замінити всіх старих кухарів на персонал, підготовлений ПТО №19, а тоді запровадити нове меню від Клопотенко: “Свіжий погляд, розум та хист все зможе. Прибрати постачальників ЕРЗАЦУ!!!”. 11 %(136 голосів) теж впевнені, що все залежить від якісного набору продуктів та вміння поварів смачно готувати.

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: