На подвір’ї Спасо-Преображенського собору провели велике водосвяття

18.01.2022

18 січня з нагоди Навечір’я Богоявлення Високопреосвященніший митрополит Сумський і Охтирський Євлогій очолив богослужіння у кафедральному Спасо-Преображенському соборі м. Суми. Владиці співслужили клірики собору.

Були відслужені Великі Царські часи, зображальні та Божественна літургія святителя Василія Великого, поєднана з великою вечірнею свята Богоявлення. Після читання Святого Євангелія митрополит Євлогій звернувся до вірян зі словом проповіді про Таїнство Хрещення, його необхідність для спасіння кожної людини.

Наприкінці Літургії на подвір’ї собору відправлено Велике водосвяття, яке очолив Сумський митрополит. Його Високопреосвященство окропив присутніх богомольців великою агіасмою (святою водою) та привітав зі святом.

На завершення богослужіння відбулося традиційне славлення Господу Іісусу Христу, який прийшов на Іордан хреститися від Іоанна Предтечі, а також освячене коливо, яке християни вживають у їжу в день Хрещенського святвечора.

У дні передсвята Хрещення Господнього Сумський митрополит молився за богослужінням у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми та читав уставні канони на малому повечір’ї.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: