В Охтирці працюють над новим генпланом міста

20.01.2022

Ще у жовтні минулого року було розпочато зустрічі з квартальними уповноваженими та громадськістю Охтирки з метою узгодження пропозицій та зауважень стосовно функціонального призначення окремих земельних ділянок, коригування розміщення зелених зон відпочинку, комерційної інфраструктури тощо. З урахуванням наданих пропозицій та зауважень здійснюється коригування проєктних матеріалів. Мова йде про напрацювання нового Генерального плану Охтирки, який повинен стати інвестиційною “родзинкою” міста. У сфері містобудування та архітектури постійно проводиться значна робота щодо накопичення даних про містобудівні умови і обмеження, будівельні паспорти, реєстри вулиць та адрес.

Протягом 2019-2021 років виконані роботи з оновлення історико-архітектурного опорного плану міста та встановлення меж і режимів використання історичних ареалів та зон охорони пам’яток культурної спадщини міста Охтирка. Було розроблено детальний план території садибної житлової забудови в межах кварталу, обмеженого вул. Слобідська, вул. Гончарна, пров.Миру, пров.Кобилянської, озером Чикалове. А також здійснено стратегічну екологічну оцінку населених пунктів Охтирської міської ради – с. Велике Озеро, с. Козятин, с. Пристань, с. Залужани.

Розроблено цифрові плани (топографічні плани) масштабу 1:2000 в системі координат УСК-2000 населених пунктів: с. Стара Іванівка, с.Сосонка, с.Климентове, с. Поділ, с.Піски, с. Будне.

Продовжуються роботи з розробки генеральних планів сіл Велике Озеро, Залужани, Козятин, Пристань.

У 2021 році розпочато роботи по внесенню змін до генерального плану м. Охтирка Сумської області з розділом СЕО та внесенню змін до Плану зонування території м. Охтирка.

Упродовж 2019-2021 років відділом містобудування та архітектури Охтирської міської ради надано вихідні дані для проектування та будівництва: 61 комплекту містобудівних умов та обмежень; 152 комплектів будівельних паспортів забудови земельної ділянки. Підготовлено 354 висновки щодо погодження проектів землеустрою для юридичних осіб, фізичним особам та фізичним особам-підприємцям; 26 витягів з містобудівної документації, 450 висновків щодо відведення земельних ділянок.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: