“У нашому місті можуть лише скаржитися, а не працювати”: Мер Охтирки розкритикував своїх виборців

20.01.2022

Наприкінці минулого тижня до Охтирської міськради надійшов лист стосовно активізації процесу термомодернізації. Про це на засіданні апаратної наради повідомив міський голова Павло Кузьменко.

– Програма енергоефективності передбачає фінансування  70 % вартості процесу термомодернізації за рахунок держави, а решту 30 %  – за рахунок співвласників багатоквартирного будинку і місцевого бюджету. Якщо брати з розрахунку 1 млн, то 700 тис. дасть держава, а ще на 300 тис. повинна зробити співфінансування наша громада. І можна вже з мешканцями про цю програму говорити.

Хоча досвід минулого року показав, що жоден будинок не забажав обладнати індивідуальний тепловий пункт. Однак переваги від цього однозначні – це рівномірний розподіл тепла між усіма його мешканцями та робота теплового насоса. Але чомусь у нашому місті можуть лише скаржитися, а не працювати. В Охтирці понад 60 ОСББ. І навіть самі прогресивні не спромоглися встановити ІТП. А до цього треба йти, і як найшвидше, – зазначив Павло Кузьменко.

Проте за словами директора ТОВ “Брокенергія” Григорія Юрка, ніяке ІТП та тепломодернізація не допоможе, якщо мешканці будуть продовжувати облаштовувати теплі підлоги.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: