Школяр із Сумщини став десятикратним чемпіоном Міжнародної олімпіади з усного рахунку

21.01.2022

Студенти Охтирського філіалу школи Соробан регулярно стають кращими в усному рахунку, приймаючи участь у Міжнародній олімпіаді. Але абсолютним чемпіоном є Мажід Самара, який має десять грамот та медаль за перемоги. Дані здобутки є досить пристижними та показовими, адже юні інтелектуали тренуються в усному рахунку та змагаються на швидкість з учнями школи Соробан з понад 180 шкіл з восьми країн світу: України,  Білорусії, Молдови, Росії, Канади, Естонії, Польші та Італії.

Декілька слів про унікальну японську методику розвитку інтелекту. Мета методики – зробити рішення повсякденних завдань краще і швидше. Як тренування тіла дозволяють нам бути фізично сильніше, так тренування мозку робить нас успішнішими, швидшими і сильнішими в інтелектуальному плані. Наше життя складається з дрібних завдань: водіння авто, написання документів, побудова планів. Випускники Соробан просто будуть робити все це значно швидше, точніше і безпомилково з першого разу. А це, погодьтеся, непогані якості для будь-якої успішної людини.

Повертаємося до нашого чемпіону. Мажіду Самарі виповнилося 13 років. Він навчається в тростянецькій школі і має досить широкий світ захоплень. Хлопець серйозно займається боротьбою- панкратіоном і греплінгом. Мажід має майже п`ять десятків спортивних  нагород за перемоги в чемпіонатах і турнірах? як всеукраїнського, так і міжнародного значення. В минулому році Мажід виборов 1 місце у чемпіонаті України з панкратіону у ваговій категорії до 50 кг. а також зайняв перше місце на Чемпіонаті світу з козацького двобою.

Окрім цього талановитий студент школи Соробан має перший розряд із шахів і є срібним призером Чемпіонату Сумської області.

В школі Соробан в м. Охтирка Мажід  навчається другий рік. Зараз вивчає тему Множення Чотирьохзначні на 11 в уяві і мріє про те, щоб назбирати 150 зірочок на омріяну колонку-блютуз від дідуся Соробана. Також хлопець бажає успішно з відзнапкою завершити навчання в Соробані та в загальноосвітній школі.

У майбутньому хоче стати фінансистом або ветеринаром. Але яку б стежину не обрав Мажід Самара, йому все вдасться, бо хлопець чітко знає свою ціль і впевненими кроками до неї рухається.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: