Фрітата, різото, омлет-скрембл: чим годують школярів в Охтирці

21.01.2022

У соціальних мераж  активно обговорюють зміни шкільного харчування. Найбільше батьків турбує відміна перших гарячих страв. Що саме їдять охтирські школярі, розповіла директор Охтирської ЗОШ №1 Іннеса Шульженко:

“Шкільне харчування стало більш різноманітним та збалансованим. Значно скоротилася кількість цукру та солі в стравах. Смажені страви в їдальні подаються лише 1 раз на тиждень. Страви з куриці – 2 рази на тиждень. Значно більше стало овочів та фруктів у щоденному меню. Також робиться акцент на гарнірах з круп та зерен – кус-ку, гречка, рис, квасоля відтепер частіше зустрічаються на столі в їдальтні.

Нашим школярам подобається омлет-скрембл за рецептом Євгена Клопотенка, куряча відбивна, різотто із зеленим горошком, сирна запіканка з бананом, котлета по-міланськи. Хліб даємо лише цільнозерновий, чай з мелісою, чебрецем, узвар із сухофруктів. У понеділок в меню буде стік курячий, гречка з томатною пастою, суп картопляний з бобовими, огірок солоний, сир та яблука свіжі. У вівторок школярі їстимуть салат зі свіжих овочів, рибні котлети, макарони, какао та банани. Тож можу запевнити батьків, що перші страви також нікуди не зникли зі шкільного меню, а учні виходять зі шкільної їдальні ситими та готовими до плідного навчання”.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: