У Сумах виправлятимуть недоліки нового дитсадка за 100 мільйонів

21.01.2022

Сьогодні, 21 січня, під час прес-конференції голови Сумської облдержадміністрації Дмитра Живицького стало відомо, що наступного тижня робоча група знову перевірить якість робіт у новому дитсадку «Світлячок» у 12-му мікрорайоні.

– У нас було багато зауважень до якості робіт у цьому дитсадку, – повідомив заступник голови Сумської ОДА Олег Клименчуков. – Це було кілька десятків пунктів. Будівельники говорять –  ми робили за проектом, проектанти – ми робили згідно з ДБН. Хто винен, нехай розбираються відповідні органи, ми ж маємо міркувати з погляду здорового глузду та безпеки. Усі недоробки, все те, що спочатку не було включено до проекту, активно виправляється. Я дуже сподіваюся, що наступного тижня наша спільна комісія, яка працюватиме в цьому дитсадку, буде приємно здивована, і. нарешті робота буде завершена.

– Я думаю, що недоробки були як на етапі проектування, так і будівництва, – підключився голова ОДА Дмитро Живицький. – Це не щось глобальне, не треба щось розбудовувати. Мені здається, це було неуважне ставлення до цього питання. І ДБНи не повністю досконалі. Проведено обстеження людьми з інвалідністю, які дали свої рекомендації. З того, що не було у проекті, довелося зробити санвузол для людей з інвалідністю у приміщенні, де знаходиться басейн. Це, напевно, найважливіше. Сходинки, які виявилися не однаковими, переробляти не будуть – це довго і дорого, просто позначать спеціальною смужкою.

Щодо павільйонів на території дитсадка, то їх будуть ставити вже навесні.

Нагадаємо: дитсадок збиралися відкривати у серпні, жовтні, листопаді, грудні…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: