Староста округу на Роменщині: “Відсутність робочих місць – наша основна проблема”

22.01.2022

Чим живе Рогинський старостинський округ розповіла староста Лариса Проценко.

«Відсутність робочих місць – основна проблема нашого округу. Переважна більшість проживаючого населення у нас пенсіонери, вони не мають фізичної можливості займатись сільськогосподарським виробництвом (ні рослинним, ні тваринним). А молодь у пошуках кращого життя їде на заробітки за кордон, займатися вдома сільським господарством нині зовсім не вигідно через низьку закупівельну ціну», – розповідає вона.

На території сільської громади землі обробляють два сільгосппідприємства.

«ПСП «Слобожанщина Агро» ((підприємство аграрної компанії ІМК на Сумщині) надає нам як фінансову допомогу у проведенні свят, придбанні господарських матеріалів для благоустрою округу, так і транспортні послуги з вивезення сміття, грейдування та підсипки доріг, у зимовий період – розчистки доріг від снігу. Наприкінці 2021 року надали фінансову допомогу для придбання гірлянд на головну ялинку села. Разом з СТОВ «Дружба Нова» забезпечили новорічними подарунками дітей округу», – додала Лариса Проценко.

За словами очільниці старостату, говорити про якісь покращення після об’єднання ще зарано. Наразі вони працюють на розвиток Рогинського старостинського округу в межах своїх повноважень та можливостей.

До Рогинського старостинського округу Роменської ТГ входить 2 села – Рогинці та Авраменкове. Населення – 1038 чоловік.

romny24.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: