Студентське братство Сумщини офіційно припинило роботу

23.01.2022

Студентське братство Сумщини офіційно припиняє роботу після 18 років свого існування. Про це у Фейсбуці повідомив Дмитро Тищенко.

“Не можу сказати, що я засмучений. Мені пощастило очолити організацію вже на 9-му році її роботи, і це була та сама точка, після якої я і багато моїх ровесників стали тими, хто є. Розумію, що для більшості це будуть дуже загальні та незрозумілі слова, але неможливо описати все, що зі мною сталося завдяки СБС та людям, які його створювали та розвивали, коли президент України Леонід Кучма ухвалив недалекоглядне рішення про об’єднання сумських вишів.

Дякуємо всім, хто наважився тоді боротися за свої права. Мені було лише 10 років, і я не уявляв, що у місті щось взагалі відбувається. Але вже в університеті я дізнався про те, що змінило моє ставлення до життя, прав людини і виховало в мені почуття власної гідності.

Мені також вдалося зібрати залишок тиражу книг «Vivat Alma Mater, або Хроніка наметової революції у Сумах – 2004». Їх у мене на руках 53 штуки, я готовий передати їх у місця, де вони будуть збережені, а ще краще – матимуть попит. Напишіть мені, якщо ви знаєте, як це зробити.

І нарешті: я не зможу перерахувати кількість подій та їхніх учасників за свою каденцію, тим більше це неможливо зробити за всі роки діяльності до та після мого головування. І навіть якщо порахувати, цифри не зможуть описати того впливу, який СБС справило на сотні людей. Дякуємо всім за небайдужість. На цьому фундаменті вже з’явилося не одне об’єднання та з’являться ще з актуальними та сучасними запитами, форматами та підходами. Історія організації та інша інформація залишиться на www.studbs.org, можливо, згодом знайдуться сили на якусь сторінку у Вікіпедії», – розповів він.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: