На Сумщині хочуть посилити контроль за дотриманням карантинних вимог

24.01.2022

Той факт, що складання протоколів про адмінправопорушення щодо фізичних осіб відтепер не входить до компетенції Нацполіції під час проведення перевірок за дотриманням карантинних обмежень в умовах епідемії COVID-19, не означає, що ця функція не буде виконуватися. Відповідні повноваження контролю за дотриманням карантинних обмежень мають не лише представники Нацполіції та Держпродспоживслужби, а й мобільні групи, що утворюються безпосередньо органами місцевого самоврядування. Про це говорили на нараді у Сумській ОДА.

«Якби рівень захворюваності у різних громадах був приблизно середнім і так не коливався, тоді можна було б припустити, що це стихійна річ, на яку не можна впливати. Ми ж бачимо зовсім протилежну картину, що доводить: впливати на ситуацію можна, зокрема завдяки дотриманню протиепідемічних заходів та здійсненню контролю, – зазначив голова облдержадміністрації Дмитро Живицький. – В даному разі слід взяти під контроль роботу органів місцевого самоврядування щодо створення відповідних мобільних груп, кількості проведених перевірок та складених адмінпротоколів про порушення».

За словами заступника голови облдержадміністрації Олени БОЙКО, необхідно також посилити контроль у місцях масового перебування громадян, зокрема торгівельних мережах, ринках тощо. Вихідні дні також не мають випадати з переліку днів, коли проводяться перевірки.

Нагадаємо, за минулу добу на Сумщині виявили 856 випадків коронавірусу та зафіксували одну смерть.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: