“Конверту не було”: У Сумах триває розгляд справи щодо хабаря за навчання в кадетському корпусі

24.01.2022

Посадовцю сумського Кадетського корпусу ніяких конвертів не передавали. Про це 24 січня під час судового засідання сказали обвинувачені у справі про вимагання грошей за зарахування дитини до Кадетського корпусу, передає кореспондентка Суспільного із зали суду.

У справі подовжують досліджувати письмові докази, фото і аудіоматеріали. Судять заступника начальника кадетського корпусу Андрія Сидоренка і жінку – Ольгу Мартиненко, яка, за версією слідства, передала йому тисячу доларів. Обвинувачені наполягають – гроші передавали, але то був не хабар, а повернення боргу.

З діалогу на відео, яке представили суду, видно, Сидоренко та Мартиненко давно знайомі. Захисник Ольги Мартиненко Дмитро Бидюков каже – те, що обвинувачені спілкувалися – не заперечують. Додає – не вбачає в цьому криміналу.

“Стосовно останньої фрази, Мартиненко пояснила, що вона спитала за документи, які попросила Середа передати. Я думаю, що Мартиненко хотіла переконатися, що документи, які вона просила, і сама привезла на передачу – в Кадетському корпусі. Тобто основні діяння, які описані в обвинувальному акті, не відображаються у цій розмові”, – зазначає адвокат Дмитро Бидюков.

За словами прокурора, на фото, які переглядали після відео, Мартиненко передає конверт Сидоренко. Захисник Мартиненко заперечує таку передачу, зазначає – зустріч була відкритою і конвертів не було. Після детального перегляду фото, прокурор погодився, що конверту на них немає. Слухати справу продовжать третього лютого.

Що відомо

12 червня правоохоронці задокументували факт отримання грошей полковником та нібито його спільницею за зарахування дитини на навчання до ліцею посиленою військово-фізичною підготовкою “Кадетський корпус” імені І.Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України.

15 червня суд прийняв рішення про відсторонення від посади Андрія Сидоренка.

Зарічний суд міста Суми 14 червня обрав запобіжний захід полковнику Андрію Сидоренку та жінці, яких підозрюють у вимаганні хабаря у сумі 1 тисячі доларів за зарахування дитини на навчання до ліцею посиленою військово-фізичною підготовкою “Кадетський корпус” імені І.Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: