Медустанові Сумщини повернули 92 га землі

25.01.2022

Після того, як Охтирською окружною прокуратурою до Господарського суду Сумської області було заявлено позов щодо визнання недійсним договору про надання послуг, приватне акціонерне товариство добровільно повернуло медичній установі земельні ділянки загальною площею понад 92 га і вартістю майже 15 млн грн.

Раніше встановлено, що зазначені земельні ділянки розташовані на території Чернеччинської сільської ради та з 2020 року на праві постійного користування передані комунальному некомерційному підприємству Сумської обласної ради «Обласна клінічна спеціалізована лікарня». У свою чергу лікарня уклала договір з приватним акціонерним товариством про надання послуг, а саме виконання сільськогосподарських робіт на зазначених землях. Однак прокуратурою встановлено, що за своєю правовою природою та юридичними ознаками укладений договір є договором оренди землі, відтак підлягає скасуванню.

Після втручання прокуратури оскаржуваний договір сторонами розірвано. Відтак зазначені земельні ділянки повернуто медичній установі, а провадження у справі закрито.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: