За рік майже 400 мешканців Сумщини змінили ім‘я, прізвище чи по-батькові

25.01.2022

У 2021 році  відділами державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) було зафіксовано більше тисячі звернень про зміну прізвища, імені або по батькові.

За інформацією Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції /м. Суми/, найчастіше користувалися цією послугою на Полтавщині – 454 заяви було подано у звітному періоді. Завдяки цьому Дарина змінила ім’я на Джунин-Даріна, Аліна на Аліна Естер, а Гусєва стала Прайд.

Цікаві бажання мешканців щодо удосконалення власного імені були задокументовані й на Чернігівщині. Торік фахівці юстиції зареєстрували тут 272 заяви та за результатами цієї процедури Миколаївна стала Богуславівною, а Вікторія змінила своє ім’я на Роза-Вікторія.

 У Сумській області минулоріч було 388 подібних звернень, 52 з яких – стосувалися зміни по-батькові.

«Можливість корегувати саме цю частину імені з’явилася в українців досить нещодавно. Кожен, хто досяг 16 років (14 років, якщо батьки проінформовані та не мають претензій) може подати заяву на зміну імені (прізвища, імені та віднедавна – по-батькові)», – зазначила Ірина СВИСТУН, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

 Разом із тим, до заяви слід додавати такі документи:

 паспорт громадянина України та свідоцтво про народження заявника;

 свідоцтво про шлюб (якщо заявник перебуває у шлюбі) або про розірвання шлюбу (якщо шлюб розірвано);

 свідоцтва про народження дітей (у разі, коли заявник має малолітніх або неповнолітніх дітей);

 свідоцтва про зміну імені заявника, батька чи матері, якщо воно раніше було змінено;

 фотокартку заявника;

 квитанцію про сплату державного мита.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: