В Охтирці не вистачає місць на кладовищах

26.01.2022

В Охтирці існує проблема з похованням померлих – місць на кладовищах катастрофічно не вистачає. На наступну сесію міської ради буде винесено рішення “Про затвердження Програми реконструкції та утримання кладовищ на 2022-2026 роки”. Відповідно до інформації, наведеної в програмі, на даний час на території міста функціонує 5 кладовищ: Соборне, Успенське, Юріївське, Миколаївське та по вул. Сумській,430. Вказані кладовища мають землевпорядну документацію, відомості про земельні ділянки внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Соборне кладовище загальною площею 8,12 га розташоване по вулиці Піщана, Успенське кладовище загальною площею 7,67 га розміщене по вулиці Залізнична; Юріївське кладовище загальною площею 2,85 га розміщене по вулиці Транспортна; Миколаївське кладовище загальною площею 5,58 га розміщене по вулиці Широка та Міський цвинтар загальною площею 0,64 га розміщений по вулиці Сумська, 430.

На утримання кладовищ, в тому числі вивіз сміття та захоронення безрідних з місцевого бюджету в минулому році використано 654 074,34 грн.

Ще в 2005 році на виконання рішення виконавчого комітету Охтирської міської ради частково припинено поховання померлих на Соборному, Миколаївському та Успенському кладовищах, де поховання померлих можливе лише на місцях родинного поховання або шляхом підпоховання в могилах за згодою користувачів місць поховання.

Вирішити проблему з похованнями померлих на території Охтирки можливе завдяки приєднаних до міста населених пунктів: с. Климентове, с. Стара Іванівка, с. Залужани, с. Будне, с. Сосонка, с. Піски, с. Поділ. Для цього є місця поховань, землевпорядна документація на які відсутня та функціонування яких не зареєстровано в установленому законодавством порядку. Оформлення документації буде можливе після виготовлення містобудівної документації, а саме Комплексного плану просторового розвитку території Охтирської міської територіальної громади.

В поточному році на утримання кладовищ передбачено 1640 тис. грн. До обсягу зазначених ресурсів додається вартість робіт з благоустрою відповідно до розробленої ПКД.

okhtyrka.online

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: