Як житель Сумщини відстояв невиплачену зарплату перед звільненням

26.01.2022

На початку грудня минулого року Олег (ім’я змінено) вирішив звільнитися зі швейної фабрики, де працював кілька років помічником майстра. Проте в день звільнення чоловік не отримав заробітну плату за останній відпрацьований місяць. За невикористану щорічну відпустку йому теж не заплатили.

Олег звернувся за допомогою до Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці.

Інспектори провели перевірку на фабриці та встановили, що роботодавець провів остаточний розрахунок з працівником з порушенням строків, встановлених законодавством про працю. Звільненим працівникам виплачували кошти у касі підприємства через кілька днів після звільнення.

За результатами перевірки інспектори склали акт та внесли припис роботодавцю про усунення порушень. За кілька днів Олег отримав усі належні йому при звільненні кошти.

Довідково: відповідно до вимог частини першої статті 116 Кодексу законів про працю України, при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення. Якщо працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред’явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, належні працівнику при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: