У Лебедині почастішали випадки вандалізму

26.01.2022

За досить невеликий проміжок часу у Лебедині вже двічі було пошкоджено в’їзні знаки у напрямку Сум та Охтирки. Невідомі розмалювали ці знаки численними нецензурними виразами, завдавши цим самим шкоди майну громади.

До встановлення особи чи групи осіб, які причетні до вищевказаних дій і до притягнення винних до відповідальності, комунальні служби вже відновили в’їзні знаки. На відновлення одного такого об’єкта було витрачено близько 3 тис. грн з бюджету Лебединської міської територіальної громади.

На жаль, такі випадки не поодинокі. З невідомих мотивів також пошкоджують, а іноді навіть, і викрадають дорожні знаки. Вартість встановлення одного такого об’єкта становить в середньому 5 тис. грн., а відновлення знаку, в залежності від площі та складності виконаних робіт, коливається від 1,5 до 2 тис. грн. І все це за кошти громади (кожного з нас), які можна було б і потрібно витрачати на речі більш суттєві, ніж ліквідовувати наслідки хуліганських дій окремих осіб.

Варто зазначити, що невідомі особи нерідко завдають шкоди і приватним будівлям звичайних мешканців, обмальовуючи будинки та пошкоджуючи огорожі.

Зважаючи на вищесказане, просимо громадян, які стали свідками цих та інших протиправних дій, негайно звертатися до правоохоронних органів, щоб зупинити свавілля у нашій громаді.

Нагадаємо, що Кодексом України про адміністративні правопорушення за подібні дії передбачено покарання, яке тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

lebedynrada.gov.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: