Нардеп Максим Гузенко: “Українці зможуть купувати невеликі земельні ділянки за спрощеною процедурою”

26.01.2022

Депутати Верховної Ради зробили черговий крок для українських фермерів до спрощення механізму набуття прав на земельні ділянки сільгосппризначення — підтримали у першому читанні законопроєкт № 6199, який вносить зміни до Земельного кодексу України, Законів України «Про оренду землі», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“Сьогодні процедура набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення є доволі складною. Вона передбачає проведення численних перевірок набувача такого права, триває 1-2 тижні та вимагає збільшених нотаріальних витрат. Це є проблемою для продавців і покупців невеликих і недорогих земельних ділянок для садівництва і ведення особистого селянського господарства.

Прийняття законопроєкту дозволить українцям купувати малі ділянки за спрощеною процедурою. Потенційних покупців не перевірятимуть у всіх реєстрах, але треба буде подавати декларацію для укладання угоди.

Упевнений, що такі зміни у законодавстві сприятимуть повноцінному запуску ринку землі в Україні та залученню інвестицій в агрогалузь, а особливо розвитку малих фермерських господарств”, – написав Максим Гузенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: