Штам «Омікрон» майже витіснив «Дельту», – медики Сумщини про ситуацію з поширенням COVID-19

26.01.2022

За минулий тиждень кількість нових коронавірусних хворих зросла більше ніж удвічі. Так, на ранок 25 січня на території Глухівщини – 111 нових випадків за тиждень (попередній тиждень – 41). Активних хворих наразі у громаді 188. За січень померло 3 людини, всі вони мали супутні хвороби.

Лікарі відмічають, що вже почали реєструватися випадки, коли люди втретє захворіли на коронавірусну хворобу, серед них як невакциновані, так і щеплені повним курсом.

У міській лікарні наразі з ситуацією справляються: з 115 ліжок зайняті 28, троє пацієнтів у реанімації.

Санепідеміологи зазначають, що штам «Омікрон» майже витіснив «Дельту». За їх даними, із 30 зразків, які перевіряли в Києві, тільки у 5 випадках підтвердилася «Дельта».

Новий штам швидко поширюється і має короткий інкубаційний період – 2-3 дні. Протікання хвороби здебільшого легше в порівнянні з попередніми хвилями. Але через те, що має дуже швидке розповсюдження, пік наступить відповідно теж швидше. У групі ризику – категорія «60+» та люди з хронічними хворобами.

Медики нагадують, що протиепідемічні заходи ніхто не скасовував. Захворіли самі чи дитина – залишайтеся вдома, при чому не на день, а до повного одужання (якщо це коронавірус – то не менше 14 днів); у місцях масового скупчення не забувайте одягати маски та дотримуватися дистанції.

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації на території Глухівської міської ради активізована робота мобільних груп.

Неделя

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: