На Сумщині директор КП організував незаконну рубку дерев на 710 тис. грн

27.01.2022

Охтирською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних лісогосподарських підприємств Охтирського району, який, зловживаючи службовим становищем, організував незаконну рубку 153 дерев (ч. 2 ст. 364 та ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, директор підприємства, використовуючи надані йому службові повноваження, без передбаченого законом дозволу та лісорубного квитка організував незаконний поруб дерев, залучивши до цього підлеглих працівників, які не були обізнані про протиправність дій. Відтак упродовж лютого 2021 року було зрубано 153 дерева порід акації та клена.

Протиправними діями директора підприємства заподіяно шкоду навколишньому середовищу на загальну суму 710 тис. грн.

Досудове розслідування проведено слідчими Охтирського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: