У Сумах опозиціонери відзначили День пам’яті жертв Голокосту

27.01.2022

27 січня в Сумах представники команди ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ прийшли до пам`ятного знаку замученим і розстріляним у лютому 1942 року євреям на міському кладовищі, вшанували пам’ять загиблих і поклали квіти біля пам’ятника.

«Сьогодні ми згадуємо жертв Голокосту. Саме цього дня у 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау, який став символом нацистських злочинів у сучасному світі. У цьому таборі смерті було закатовано більше мільйона людей. Пам’ятаючи це, ми повинні виховувати підростаюче покоління у духовності, щирості, аби ця трагедія більше ніколи не повторилася», – наголосив голова Сумської регіональної організації ОП-ЗЖ, перший заступник голови облради Олександр Стрельченко.

Разом із партійною колегою, заступницею Сумського міського голови і співголовою НП «Жінки за мир» у Сумській області Тамарою Іщенко, Олександр Стрельченко поклав квіти до пам’ятника і вшанував хвилиною мовчання пам’ять мільйонів людей, які загинули від рук нацистів у роки Другої світової війни.

«Минають роки, але не вщухає біль втрат. Сьогодні ми згадуємо і Львівське гетто, і Бабин яр. На жаль, нині в Сумах немає меморіалу, який би увіковічував пам’ять жертв Голокосту і нагадував молодому поколінню, що такі події ніколи не зітруться з пам’яті людської, бо у них немає строку давності. Цей день має бути всім народам застереженням про небезпеки, яку приховують ненависть і расизм», – акцентувала Тамара Іщенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: