Проточні водонагрівачі – поради по вибору

27.01.2022

Без води, як то кажуть, ні туди і, ні сюди. Особливо без теплої. Холодна вода погано впливає на руки, якщо довго користуватись, нею неможливо митись, а тим більше приймати ванну, щось прати чи мити посуд. Тому потрібне постачання теплої води. Якщо немає змоги зробити центральне, то вихід все одно є – це придбати водонагрівачі проточні, які відрізняються легкістю монтажних робіт, відносно невисокою ціною і компактними розмірами.

Основні переваги

Існують різні моделі електричних водонагрівачів. Серед них особливе місце займають проточного типу. Вони мають такі переваги:

компактні розміри,

простота в монтажі,

швидке та точне нагрівання води,

наявність захисту від несанкціонованого використання,

можливість дистанційного управління,

можливість регулювати температуру,

стильний зовнішній вигляд.

Підходять для невеликих кімнат та при відсутності централізованого постачання теплої води. Крім того, деякі моделі оснащені терморегулятором і світловим індикатором, який сигналізує про перевищення температурного режиму. Щодо недоліків, то користувачі нарікають на те, що не завжди присутні умови для підключення подібних пристроїв. Додатково зустрічаються досить потужні агрегати, яким потрібно багато електроенергії.

Важливі параметри для відбору

Вибираючи проточні водонагрівачі, так само як і бойлери електричні, варто врахувати потужність і продуктивність. Щоб правильно розрахувати потрібно знати потреби, зокрема:

На умивальних підійде модель зі швидкістю нагрівання 4 л на хвилину і температурним режимом – не вище 40 градусів.

Для кухні потрібно придбати варіант на 5 л на хвилину і можливістю нагрівання води до 60 градусів.

Щоб приймати ванну, потрібно до 12 літрів на хвилину, а нагрівання до 45 градусів.

Розрахунки проводяться за певною формулою. Якщо самотужки це робити складно, то варто звернутися до фахівців. Зазвичай, для використання в домашніх умовах, вибирають агрегати з потужністю до 12 кВт. Ще варто звернути увагу на додаткові функції – можливість змінювати режими нагрівання, кольорова індикація, тощо.

Перед тим, як купувати проточний водонагрівач, потрібно перевірити можливості електромережі. Стара проводка не підходить, можливі аварійні ситуації. Тож, про це необхідно подбати заздалегідь.

Проточні водонагрівачі зручно використовувати тоді, коли потрібна невелика кількість води, наприклад, для миття посуду. Вони повністю забезпечують потреби, швидко та ефективно виконують свою роль.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: