У Кролевці підвищили тарифи на воду

27.01.2022

У грудні 2021 року КП «Кролевець Водоканал» подав в Кролевецьку міську раду необхідні розрахунки щодо коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Як наголосив керівник підприємства Олександр Фокін, мова не йде про підвищення тарифів в цілому, а про коригування лише окремих складових.

«Вартість електроенергії з початку минулого року зросла з 2,95 грн за 1 кіловат/годину до 6,05 грн за 1 кіловат/годину у грудні 2021 р. А це більше ніж у 2 рази! Наголошую, ціна на електроенергію, яка закладена у діючих тарифах, – 2,95 грн за 1 кВт/год. Фактична її вартість, починаючи з кінця літа: серпень – 3,8 грн, вересень – 4,1 грн, жовтень – 4,5 грн, листопад – 5 грн. Збільшення витрат на електроенергію в зв’язку з її подорожчанням призвело підприємство до збитків. Ми вимушені корегувати тариф. В разі заборгованості підприємству просто відключать електроенергію і ми не зможемо подавати споживачам воду та платити заробітну плату працівникам підприємства», – зазначив Олександр Фокін.

Отримавши збитки, підприємство прийняло рішення про коригування діючих тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення по двох статтях витрат, а саме по витратах на електроенергію та по заробітній платі (у зв’язку із збільшенням з 1 грудня минулого року мінімального розміру зарплати). Зараз тарифи складають 18 грн 40 коп за водопостачання та 28 грн 56 коп за водовідведення.

З 1 лютого нові тарифи становитимуть 24 грн 32 коп та 35 грн 75 коп відповідно.

«Незважаючи на зростання цін на паливно-мастильні матеріали, запчастини тощо, ми не просимо збільшити тариф в цілому. Якщо залишити все без змін, наше підприємство не зможе нормально функціонувати і є загроза того, що Кролевець залишиться взагалі без води», – наголошує Олександр Фокін.

Варто зазначити, що у зв’язку з різким ростом цін в кінці 2020 року та на початку 2021 р. Кролевецька міська рада допомогла підприємству сплатити 1 мільйон 200 тисяч грн. на погашення заборгованості за електропостачання, кредитної заборгованості в банках (отриманої за попередні роки) та погашено заборгованість з заробітної плати.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: