В Охтирці половині будинку відключили світло за борги

27.01.2022

До міського голови Охтирки Павла Кузьменка звернулись жителі будинку 4 по вулиці Ярославського. З понеділка в їхніх оселях відключене електропостачання за борги перед ТОВ «ЕнераСуми».

З 2009 року мешканці гуртожитку змушені сплачувати за показниками загальнобудинкового лічильника. Окремі власники майна все ж встановили у себе контрольні індивідуальні лічильники й ці показники враховуються правлінням ОСББ «Зв’язківець» для нарахувань за спожиту електроенергію. Проблема в іншому – частина мешканців не дуже сумлінно сплачує за комірне, а деякі навіть є «злісними неплатниками». У цілому борг перед ТОВ «ЕнераСуми» складає близько 72 тис. гривень. Люди обурені й тим фактом, що енергопостачання відключили тільки половині будинку, де боргів за дану послугу не має.

Після особистого втручання у ситуацію міського голови світло в оселях з’явилось. Але для розв’язання питання жителі гуртожитку повинні виготовити проєктну документацію електрозабезпечення будівлі, що надалі дасть змогу встановити індивідуальні лічильники на умовах співфінансування коштом місцевого бюджету та жителів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: