Жителі Сумщини не поспішають робити додаткове щеплення

27.01.2022

Вже упродовж декількох днів показник вакцинації додатковою дозою зупинився на Сумщині на позначці у 115 осіб, при цьому вакцинація бустерною дозою прогресує щоденно –  вакцинувалося вже 8448 осіб. Про це йдеться в оперативній інформації МОЗу.

Наразі в області щепили вже 869662 людини. Першу дозу з них зробили 440226 осіб, два щеплення – 420873 людини. За минулу добу вакцинували 2180 жителів.

Зазначимо, що додаткову дозу вакцини можуть отримати люди з тяжкими хворобами, в яких міг не сформуватися належний імунний захист після двох щеплень. Зокрема, йдеться про людей з різними видами раку крові (лейкоз, лімфоми, мієломи, гематологічні злоякісні пухлини тощо), з ВІЛ-інфекцією, після трансплантації органів або стовбурових клітин, людей з аутоімунними захворюваннями, які отримують імуносупресивну або імуномодулюючу терапію, людей після хімієтерапії або променевої терапії та пацієнтів, які отримували високі дози стероїдів з будь-якої причини за місяць до вакцинації.

Нагадаємо, що Сумщина – друга в Україні за рівнем захворюваності на COVID-19.  За добу COVID-19 підтвердили у 1909 жителів Сумщини, 5 осіб померли.

Станом на 26 січня в області на 35% зайняті ліжка в лікарнях, відведених для пацієнтів з коронавірусом. До апаратів ШВЛ підключені 39 людей, з них в Сумах – 27 людей, у тому числі одна дитина.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: