Прокуратура займається справою підрядників, які створили аварійну ситуацію в глухівській школі

27.01.2022

Опорна школа оновлюється: у Глухівській ЗОШ I-III ступенів №6 завершено капітальний ремонт у спортивній залі та поточний – у актовій.

Із січня місяця тут вже проходять уроки фізкультури та різні заходи. Директорка закладу освіти Тетяна ГОВОРУХА говорить, що школа залишилась задоволеною роботою місцевих підрядників.

«Як ви знаєте, ми більше року не могли користуватись спортзалом і актовим залом. Бо у жовтні місяці минулого року недобросовісні іногородні переможці тендеру розкрили дах ніби для ремонту і залишили його. В результаті і спортзал, і актова зала зазнали руйнувань. З міського бюджету у 2021 році було виділено 767 тисяч гривень. Тепер все в порядку!» – говорить директорка.

Тендер на капремонт спортзалу виграло ТОВ «Еталон часу». Вартість – 599 тис.грн. Коли в процесі виникли роботи, не враховані проектно-кошторисною документацією, директор фірми Євген ТІЩЕНКО прийняв рішення виконати їх за власний кошт. Наприклад, це штукатурка майже 100 квадратних метрів, монтаж 18 світильників та ін. В результаті шкільний спортзал вдруге народжений: тут нова електророзводка, сучасне гумове покриття на підлозі, у вікнах зроблені створки для провітрювання, стеля оброблена від цвілі.

Ремонт актової зали за 167 тис.грн виконав глухівський підприємець Леонід ЧУМАКОВ. Одне із головних покращень – збудована нова розширена сцена. Тут замінено підлогу на кахлі, зроблено нову стелю, освітлення.

Нагадаємо, на базі цієї загальноосвітньої школи створено опорний заклад освіти Глухівської громади. З бюджету міської ради влітку було також виділено 600 тисяч гривень на ремонт даху, 145 тисяч – на заміну вікон у початкових класах, 100 тисяч – на ремонт коридору третього поверху. За 442 тисячі гривень залишків освітньої субвенції відремонтовано 8 туалетних кімнат. Ще 950 тис. грн з міського бюджету у 2021 році виділено на співфінансування шкільного автобусу для ЗОШ №6, який отримали за державною програмою.

Справою недоброчесних підрядників, дії яких призвели до аварійної ситуації у школі, займається прокуратура. З міського бюджету їм не було виплачено нічого.

Глухівська міська рада

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: