Нардеп Максим Гузенко: “Ухвалили законопроєкт, який дасть динамічний розвиток українському книговидавництву”

27.01.2022

Під час пленарних засідань Верховної Ради депутати ухвалили низку важливих законопроєктів, якими, зокрема, підтримали розвиток української книги, соцзахист політв’язнів і автоматизовану оплату проїзду. Про це у Фейсбуці повідомив народний обранець від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“ Так, у першому читанні схвалили законопроєкт про розвиток українського книговидавництва. Книгарням надаватимуть субсидії для відшкодування витрат на оренду приміщення, а українцям при народженні та у 14 років даватимуть сертифікати на придбання книг (сума – третина прожиткового мінімуму, на 2023 рік – це близько 800 грн). Такий крок не лише зупинить падіння українського книжкового ринку, а й, за прогнозами, призведе до зростання числа книгарень у 4-5 разів за 5 років, утричі збільшить обсяг україномовних книжок.

Ухвалили запуск електронних квитків у громадському транспорті. Вони будуть прирівняні до паперових. Автоматизована система оплати вартості проїзду в міському пасажирському транспорті — один із пунктів реалізації реформ у галузі пасажироперевезень.

У першому читанні схвалили законопроєкт про соціальний та правовий захист людей, які були позбавлені особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей. Документ захищатиме військовополонених та цивільних заручників і передбачає низку соціальних гарантій. Зокрема, людям, які були позбавлені волі через війну проти України (або на час їхнього ув’язнення – їхнім родичам) передбачена щорічна державна допомога.

Продовжуємо активно працювати над удосконаленням законодавства! У пріоритеті — соціальні потреби українців та захист їхніх прав в усіх галузях життєдіяльності. Далі буде”, – написав Максим Гузенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: