На Сумщині школярам в онлайн-режимі розказали про мінну безпеку

27.01.2022

27 січня у м. Суми рятувальники разом з поліцейськими провели урок з мінної безпеки «Все у твоїх руках». Через карантинні обмеження пізнавальний захід відбувся в онлайн-режимі.

Учасниками уроку стали учні 7 та 8 класів 23-ї загальноосвітньої школи, які нині знаходиться на дистанційному навчанні.

Важливу інформацію про вибухонебезпечні, невизначені предмети та речовини дітям доносили представники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України, вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в області.

Школярі поглибили свої знання щодо правил поводження з небезпечними та підозрілими знахідками. Фахівці наголосили на тих наслідках, до яких може призвести неправильна поведінка у таких ситуаціях. Учасникам заходу надали поради щодо алгоритму дій та заходів уникнення проявів паніки.

Навіть в режимі онлайн урок пройшов у формі живого спілкування. Діти ділилися тими знаннями, які вони сьогодні отримали. Фахівці у свою чергу просили їх, щоб цю важливу інформацію юні учасники доносили до своїх товаришів та батьків, оскільки навіть дорослі не завжди дотримуються правил безпечної поведінки або губляться у випадках виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів.

Такі заходи є дієвою профілактикою для підростаючого покоління. Тематичні зустрічі з фахівцями дозволяють підняти культуру безпеки і навчити дітей не лише уникати, але й правильно діяти у небезпечних ситуаціях.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: