Мер Лебедина спростував чергові звинувачення

28.01.2022

Сьогодні під час засідання сесії Лебединської міської ради, яка не відбулася через відсутність на ній депутатів у повному складі, очільник громади Олександр БАКЛИКОВ спростував чергові звинувачення на його адресу.

Справа в тому, що на передодні ексспівробітниця колишньої Лебединської районної адміністрації публічно звинуватила міського голову у причетності до підвищення тарифів на послуги КП «Лебединська житлово-експлуатаційна контора». Так, відповідно до статті 9 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», управління багатоквартирним будинком здійснюється його співвласниками.

Також, частиною другою статті 10 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» № 2189-VIII передбачено, що вартість послуг з управління багатоквартирним будинком визначається за домовленістю сторін, крім випадку обрання управителя органом місцевого самоврядування. Ціна послуги з управління багатоквартирним будинком у разі визначення управителя органом місцевого самоврядування на конкурсних засадах відповідно до Закону України “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку” визначається на рівні ціни, запропонованої в конкурсній пропозиції переможцем конкурсу. Така ціна протягом строку дії договору управління може змінюватися виключно за погодженням сторін з підстав та в порядку, визначених таким договором.

Отже, в даному випадку органи місцевого самоврядування (уповноважена особа виконавчого органу відповідної місцевої ради, за рішенням якого призначено управителя) наділені повноваженнями лише щодо підписання договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком від імені співвласників та не здійснюють встановлення цін на послугу з управління багатоквартирним будинком (така ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається на рівні ціни, запропонованої в конкурсній пропозиції переможцем конкурсу).

Співвласники багатоквартирних будинків можуть відмовитися від призначеного управителя та самостійно вирішити питання з управління своїм будником в порядку, встановленому чинним законодавством.

Нижче – фіційні документи, які спростовують необґрунтоване припущення колишньої посадовиці з цього приводу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: