У Ромнах встановлять загальнобудинкові лічильники на воду

31.01.2022

У роменських багатоквартирних будинках хочуть встановити загальнобудинкові лічильники. Про це повідомляє КП «Міськводоканал» РМР.

«Доводимо до Вашого відома, що Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22.06.2017р. №2119 (із змінами, які набрали чинності з 01 травня 2021 року з прийняттям Закону № 1060) (далі-Закон) передбачається обов’язкове оснащення вузлами комерційного обліку (далі-ВКО) водопостачання  всіх будівель до серпня 2022 року», – йдеться у повідомленні.

Витрати на оснащення будівлі вузлом будуть включатися до складу тарифів на послуги водопостачання та водовідведення. Орієнтовна вартість оснащення ВКО води  в кожному конкретному багатоквартирному будинку буде визначатися  відповідно до проектно-кошторисної документації.

Слід зазначити, що у рамках дії Закону власнику (співвласникам) будівлі надається право: надати згоду на встановлення ВКО (на запропонованих умовах) оператором зовнішніх інженерних мереж або самостійно обладнати будівлю ВКО у встановленому законодавством порядку.

Згідно п.3 ст.3 Закону, у разі не вчинення дій з боку власника (співвласників) будівлі щодо оснащення ВКО, роботи по цьому оснащенню буде здійснено КП «Міськводоканал» РМР».

Надати відповідь потрібно до 01.04.2022 року до КП «Міськводоканал» РМР» за адресою: 42000, м.Ромни, вул. Пригородська, 187, тел.: 05448-52011, ел. пошта: voda.romny@gmail.com, веб-сайт: https://romny.gkh.in.ua/uk/golovna.

Перелік багатоквартирних будинків

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: