До уваги сумських абітурієнтів: з 1 лютого стартує реєстрація на ЗНО

31.01.2022

Із завтрашнього дня розпочнеться реєстрація для участі у ЗНО-2022. Про це сьогодні на апаратній нараді з мерії нагадала начальник міськуправління освіти та науки Антоніна Данильченко.

«Минулого тижня ми провели нараду з Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти з питання організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання, – уточнила вона. – Це дуже важливе питання, незважаючи на будь-які обставини. Усім, хто зацікавлений у цьому, нагадаю: з 1 лютого починається реєстрація на ЗНО. Ми вже обговорили це питання із керівниками навчальних закладів, відповідальними за ЗНО, доручили класним керівникам поінформувати учнів. Нагадуватимемо часто, враховуючи, що випускники поки що знаходяться на дистанційній формі навчання».

Нагадаємо, наказом Міносвіти від 5 травня 2021 року було врегульовано проведення ЗНО у 2022 році. Реєстрація для участі у тестуванні триватиме з 1 лютого до 9 березня включно. Комплекти реєстраційних документів учнів (слухачів, студентів) для проходження Державної підсумкової атестації у формі ЗНО керівники навчальних закладів можуть надсилати до 1 березня.

Цього року кожен зареєстрований учасник має право безкоштовно пройти ЗНО максимум з п’яти предметів (загальна кількість – 13). Крім того, за окрему плату зможе скласти тести з більшої кількості предметів. Так, щоб додатково протестуватися однією з іноземних мов (англійська, німецька, іспанська чи французька) потрібно буде сплатити 789 грн, а вартість проходження ЗНО з інших навчальних предметів (історія України, географія, фізика, хімія чи біологія) становитиме 354 грн.

У той же час випускники повинні обов’язково пройти ДПА у формі зовнішнього оцінювання з чотирьох навчальних предметів:

– українська мова;

– математика;

– історія України або іноземна мова (англійська, іспанська, німецька чи французька) – на вибір випускника;

– четвертий предмет на вибір випускника (історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька, французька).

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: