На Сумщині додатково перевірять громади із високою захворюваністю на коронавірус

31.01.2022

За словами першого заступника начальника головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Євгена ЛАЗАРЕНКА, протягом 24 – 30 січня 2022 року спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області здійснено 651 перевірку. Порушення карантину були встановлені на 196 об’єктах, а загальний відсоток виявлених порушень склав 30,11 проти 22,1 % попереднього тижня. За результатами перевірок було складено 58 протоколів.

Найбільше порушень виявлено в Сумській (75,4%), Білопільській (70,6%), Кролевецькій (50%), Лебединській (41,7%) та Путивльській (43%) громадах.

«28 січня мобільною групою перевірені об’єкти на території Юнаківської територіальної громади. Всього перевірено 10 об’єктів, з яких 2 заклади громадського харчування, 7 продовольчих магазинів та аптечний кіоск. Складено 5 протоколів за статтею 42 КУпАП у магазинах с. Корчаківка, Кияниця, Храпівшина та Юнаківка, проведені 10 бесід з працівниками щодо дотримання протиепідемічних вимог, – розповів Євген Лазаренко. – Найбільше порушень протягом минулого тижня встановлено в закладах дошкільної освіти та кінотеатрах (50%), на ринках – 47.2%, в закладах громадського харчування, на об’єктах продовольчої та непродовольчої торгівлі (відповідно 26,9% та 26,4%), а також в аптеках (21%)».

Відбувалися перевірки і за участі поліцейських. За результатами перевірок, за словами заступника начальника Головного управління Нацполіції в Сумській області, Миколи ХУДЕНКА, за минулий тиждень на території області складено 30 протоколів за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП.

«Протоколи складались щодо суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, – 11 щодо пасажирів громадського транспорту – 16; щодо закладів громадського харчування – 1; щодо ринків – 2.

Голова облдержадміністрації дав доручення Володимиру ЗБАРАЖСЬКОМУ підготувати інформацію щодо громад, у яких динаміка захворюваності є найвищою.

«У цих громадах необхідно буде провести більш ретельніші перевірки. Крім того, потрібно закцентувати органи місцевого самоврядування конкретних громад на посиленні протиепідемічних норм на конкретних територіях, – наголосив Дмитро Живицький. – Ми маємо зробити все можливе, щоб зменшити рівень захворюваності в області».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: