На Сумщині узбек намагався підкупити прикордонників за 3 тисячі рублів

31.01.2022

Учора на Сумщині прикордонники припинили правопорушення, пов’язане з підкупом службової особи прикордонного відомства.

Так, до пункту пропуску «Бачівськ» в пішому порядку з РФ прибув громадянин Узбекистану. Під час проходження прикордонного контролю іноземець не зміг підтвердити наявність в нього достатнього фінансового забезпечення для в’їзду в Україну.

В ході складання документів про відмову в перетині державного кордону, аби все ж таки потрапити в Україну, чоловік запропонував правоохоронцю неправомірну вигоду в розмірі 3000 російських рублів, вклавши їх до свого паспортного документа. На таку «пропозицію» громадянин Узбекистану, звісно ж, отримав категоричну відмову, адже прикордонники мають нульову толерантність до корупції.

Наразі правоохоронці задокументували факт надання неправомірної вигоди та направили повідомлення до Нацполіції за ознаками кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 369 КК України.

Крім цього, відносно громадянина Узбекистану прийняте рішення про заборону в’їзду в Україну строком на три роки та, після проведення визначених законодавством заходів, повернуто на територію РФ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: