Посеред зими опалювальний сезон у Сумах знову може бути під загрозою

31.01.2022

Як повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності облдержадміністрації Сергій Луговий, відповідно до підписаного Меморандуму між підприємствами теплової комунальної енергетики та ГК «Нафтогаз Трейдинг» були укладені довгострокові договори на постачання природного газу. У свою чергу держава забезпечила низьку ціну на природній газ. Разом з цим підприємства ТКЕ зобов’язувались вчасно розраховуватись за надані відповідні послуги.

«Водночас на сьогодні складна ситуація по Котельні Північного промвузла як за розрахунки природного газу так і за розрахунки оператору ГРМ. Зокрема, по оператору ГРМ відповідно заборгованість, за нашими оперативними даними, складає близько 15 млн грн. Це значна заборгованість, – розповів Сергій Луговий. – Крім того, AT «Сумигаз» листом від 24січня повідомило Сумській облдержадміністрації про невиконання ТОВ «КППВ» платіжної дисципліни за договором розподілу природного газу».

За його словами, станом на 24 січня обліковується заборгованість ТОВ «КППВ» за послугу розподілу природного газу перед АТ «Сумигаз»: за листопад – грудень 2021 року у сумі 12,8 млн гривень;  за січень 2022 року у сумі 3,22 млн гривень. Отже ТОВ «КППВ», порушуються вимоги чинного законодавства та умови Типового договору розподілу природного газу.

Голова облдержадміністрації, заслухавши керівництво АТ «Сумигаз» та КППВ, зазначив: «Ми пам’ятаємо, як ми запускали це підприємство в опалювальний сезон. Із значною затримкою. І в цьому залі була спільна домовленість, що підприємство сплачуватиме як борги, що утворились за минулі роки, так і проводитиме поточні розрахунки.  Мені дуже прикро, що знову нам доводиться розбирати цю ситуацію замість Сумської міської влади. Але я прошу керівництво ТОВ «КППВ» надати до Департаменту ЖКГ та енергоефективності облдержадміністрації всю інформацію щодо коштів, які надійшли на рахунок підприємства від споживачів, куди їх було витрачено».

Дмитро Живицький підкреслив, що якщо інформації надано не буде, облдержадміністрація звертатиметься до правоохоронних органів щодо проведення відповідних розслідувань в межах їх повноважень.

«В середині опалювального сезону припинення теплопостачання в обласному центрі неприпустиме, – наголосив голова облдержадміністрації. – Крім того, керівництво котельні має розуміти, що якщо заборгованість буде нарощуватись, то це впливатиме напряму на початок опалювального сезону в жовтні 2022 року».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: