На Сумщині чоловік викрав авто і потрапив на ньому в ДТП

01.02.2022

Увечері до Роменського районного відділу поліції надійшло повідомлення від 26-річного місцевого жителя про те, що з двору загального користування зник його автомобіль ВАЗ-2107, який він залишив не зачиненим. На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції. На пошуки транспортного засобу було орієнтовано весь особовий склад підрозділу.

Уже за декілька хвилин правоохоронці виявили викрадене авто на одній із вулиць міста. Як з’ясувалося, зловмисник потрапив у дорожньо-транспортну пригоду та з місця події втік. Окрім винуватця ДТП у салоні перебувало ще й два пасажири.

Співробітники поліції провели подальшу перевірку та вже оперативним шляхом вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 29-річний роменчанин, що вже й раніше вчиняв подібні злочини.

«Наразі поліцейські затримали чоловіка в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та відкрили відносно нього кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 “Незаконне заволодіння транспортним засобом” Кримінального кодексу України та, за погодженням Роменської окружної прокуратури, вже повідомили йому про підозру у скоєнні злочину”, – коментує Олександр Каливод, т.в.о. начальника Роменського районного відділу поліції.

Окрім цього, стосовно затриманого правоохоронці склали два адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 124 “Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна” та ч. 1 ст. 130 “Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння…” Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: