Нардеп Тетяна Скрипка: “Завдяки “Великому будівництву” у Сумах відкриті відділення екстреної медичної допомоги і проведено термомодернізацію в онкодиспансері”

01.02.2022

Народний депутат від партії “Слуга народу” Тетяна Скрипка проаналізувала, як минулого року вдалося оновити сумські медичні заклади завдяки програмі “Велике будівництво”. Про конкретні приклади парламентарка написала на своїй сторінці у Фейсбуці:

“Боротьба з коронавірусом, карантинні обмеження. 2021 рік був складним для усіх українців, і медиків зокрема. Втім були і добрі новини, на кшталт сучасного оснащення лікарень і якісних ремонтів.

У Сумах в рамках програми “Велике будівництво” було відкрите відділення екстреної медичної допомоги КНП “Центральна міська клінічна лікарня” СМР. В закладі проведені ремонтні роботи, придбане нове обладнання та облаштовано рентген кабінет, відкрито малу операційну залу, маніпуляційний та кабінет комп’ютерної томографії, діагностичну ургентну лабораторію, реанімаційні та діагностичні палати.

Сучасне відділення екстреної медичної допомоги, завдяки “Великому будівництву”, з’явилося і в Сумській обласній клінічній лікарні. Тут відкрили сучасний діагностичний блок, де встановлено комп’ютерний томограф, УЗД, рентгенкабінет, лабораторію термінових аналізів, кабінет променевої діагностики, ендоскопії, бронхоскопії та блок інтенсивної терапії для хворих в невідкладних станах. У цілодобовому режимі допомогу у відділенні надають 12 спеціалістів, для хворих облаштовано 17 ліжок.

”Велике будівництво” дозволило виконати термомодернізацію головного корпусу онкодиспансеру, згодом заклад отримав низькоенергетичний лінійний прискорювач закритого типу HALCYON, виробництва компанії Varian Medical Systems, який використовується для лікування 95% видів раку. Тепер черга за новим корпусом із сучасним обладнанням і парком.

”Велике будівництво” триває, впевнена, що і 2022 стане роком масштабних перетворень, оновлень і реалізованих планів”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: