У Сумах планують побудувати 5-поверховий лікувальний корпус в онкодиспансері

01.02.2022

36 тисяч жителів Сумщини мають онкологічні захворювання. За цим показником область знаходиться у першій трійці регіонів України.

Уже з травня минулого року на території Сумського обласного клінічного онкодиспансеру розпочалася повна реконструкція. Знесено 5 старих будівель, оновлено комунікації, триває капітальний ремонт хірургічного та адміністративного корпусу, розроблені проєкти облаштування території з місцями відпочинку, парковками, капличкою.

Директор Сумського обласного клінічного онкологічного диспансеру Володимир Шевченко говорить: «Ставилися основні завдання: новітнє сучасне обладнання – лінійний прискорювач та комп’ютерний томограф, роботи по покращенню логістики, ремонти і реконструкція наявних будівель».

У грудні 2021 року лінійний прискорювач вартістю 60 млн грн надійшов до закладу. Наразі триває процес його налаштування.

Завідувач блоком дистанційної променевої терапії онкодиспансеру Олексій Колпаков розповів, що лінійний прискорювач уже встановлений, пройшов випробування. Зараз чекають на дозвільні документи на право експлуатації. Також паралельно медичні фізики, які є у штаті онкодиспансеру, проходять курси по плануванню роботи на цьому обладнанні.

Та найбільш кардинальні зміни щодо повного оновлення онкодиспансеру попереду: будівництво п’ятиповерхового лікувального корпусу вартістю понад 140 мільйонів грн. У реалізації цього проєкту Сумщина сподівається на державну підтримку.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: