На Сумщині проводять конкурс соціальних ініціатив

01.02.2022

У Сумській ОДА розглянули соціальні ініціативи, подані від громад Сумщини в рамках конкурсу «Будуємо країну без бар’єрів разом!»

Зокрема, соціальний проект, який подала на конкурс Краснопільська селищна лікарня, має назву «Програма ЄС «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України». Метою цієї ініціативи є створення мобільної реабілітаційної бригади на базі КНП «Краснопільська лікарня», що буде виконувати виїзди сумісно з паліативною бригадою. Залучення до реабілітаційного процесу сімейного лікаря із первинної ланки. Аналіз можливостей та вирішення проблем телереабілітаційного прийому та консультацій.

Проектом Сумського міського «Центру учасників бойових дій» є «Фізична реабілітація – шанс на повноцінне життя ветеранів АТО/ООС та членів їх сімей». Мета даної ініціативи – проведення фізичної реабілітації ветеранів АТО/ООС, членів їх сімей, членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Крім того Конотопська спеціалізована школа ІІ-ІІІ ступенів № 2 представила проект соціальної ініціативи під назвою «Центр цифрової грамотності для дітей і дорослих». Цей проект передбачає придбання обладнання, формування груп для проведення навчання у форматах онлайн та офлайн, у відкритому просторі в мікрорайонах міста, шкільному подвір’ї, організацію роботи на онлайн-платформі «Дія». Цифрова освіта; проведення онлайн-табору.

Також під час засідання було презентовано до участі у конкурсі соціальний проект «Відчуваємо ваші серця», книгу історій і мрій сімей, в яких ростуть особливі діти.

«Підбиття підсумків на кращу соціальну ініціативу «Будуємо країну без бар’єрів разом!» відбудеться 25 лютого 2022 року, – повідомила заступник голови Сумської ОДА Вікторія Медвідь. – За результатом конкурсу переможці отримають медіа підтримку, у вигляді промо роликів, які будуть сприяти промоції обраних соціальних ініціатив на місцях. Найкращі ініціативи та практики будуть зібрані у відповідній збірці соціальних ініціатив, а також буде визначено найбільш соціально визнану громаду».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: