На Сумщині під час перевірки “Укрзалізниці” знайшли 330 порушень з охорони праці

02.02.2022

Управлінням Держпраці у Сумській області завершено планову перевірку АТ «Укрзалізниця».

Фахівцями досліджувалися питання додержання вимог законодавчих, нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, додержання законодавства про працю, зайнятість населення, зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю.

Посадові особи перевіряли наступні філії АТ «Укрзалізниці»:

– регіональна філія “Південно-західна залізниця”;

– філія “Центр з ремонту та експлуатації колійних машин”;

– регіональна філія “Південна залізниця”.

За результатами перевірки виявлено більше 330 порушень норм законодавства в частині охорони праці та трудового законодавства, серед яких 20 порушень несуть загрозу життю та здоров’ю працівників.

Слід зазначити, що деякі порушення товариство усунуло до кінця заходу державного контролю.

Інспекторами праці складено акт перевірки та припис, обов’язковий для виконання, встановлені терміни усунення порушень. Уповноважені особи за порушення законодавства про працю та охорону праці притягнуті до адміністративної відповідальності.

Крім того, у зв’язку з наявністю порушень, які несуть загрозу життю та здоров’ю людей, Управлінням Держпраці готується адміністративний позов до Сумського окружного адміністративного суду про вжиття заходів до підприємства щодо примусової заборони виконання робіт підвищеної небезпеки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: